Οκτώ Ταλιμπάν νεκροί στην Τζαλαλαμπάντ

Η επίθεση στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, σημειώνεται μία ημέρα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα εναντίον οχηματοπομπής του αφγανικού στρατού και του NATO έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ
Μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της πόλης Τζαλαλαμπάντ και μιας προκεχωρημένης βάσης ξένων δυνάμεων σήμερα (Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010), σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες. Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι άνδρες της και Αφγανοί στρατιώτες «αντέδρασαν με ταχύτητα» στην επίθεση και σκότωσαν «οκτώ αντάρτες», περιλαμβανομένου ενός βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ
δεν υπήρξαν απώλειες στις τάξεις τους.
Η επίθεση στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, σημειώνεται μία ημέρα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα εναντίον οχηματοπομπής του αφγανικού στρατού και του NATO έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ, σηματοδοτώντας ενδεχόμενη κλιμάκωση της βίας ενώ το προσεχές διάστημα αναμένονται δυο σημαντικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τον πόλεμο στη χώρα.
Την επόμενη εβδομάδα οι ηγέτες του NATO συναντώνται στη Λισσαβόνα με το Αφγανιστάν στην κορυφή της ατζέντας, ενώ τον επόμενο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επανεξετάσει τη στρατηγική του για το Αφγανιστάν και τα σχέδια για την έναρξη μιας «σταδιακής αποχώρησης» των αμερικάνικων στρατευμάτων από τη χώρα με εναρκτήρια ημερομηνία τον Ιούλιο του 2011.

Επίθεση σε αγορά με οκτώ νεκρούς
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα στην επαρχία Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές. Η βόμβα εξερράγη σε υπαίθρια αγορά στο διοικητικό διαμέρισμα Ιμάμ Σαχίμπ στην Κουντούζ και κατά τα φαινόμενα στόχο είχε τοπικό αρχηγό της πολιτοφυλακής.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Αμπντούλ Ραχμάν Σαγεντχίλι, εξι πολίτες και δύο πολιτοφύλακες βρήκαν τον θάνατο από την έκρηξη και άλλοι 20 πολίτες τραυματίσθηκαν. Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στους εχθρούς του Αφγανιστάν, όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει στην επίσημη φρασεολογία τους Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση στασιαστών δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σχόλια