Αυτά είναι λεφτά! Κομπίνα 19 δισ. από γυναίκα τραπεζίτη!

Πιο πλούσια κα΄τα 19,6 δισεκατομμύρια έγινε μια τραπεζίτης! Τα... έφαγε από γνωστό απατεώνα, ο οποίος είναι φυλακή για απάτη, βοηθώντας τον να στήσει μια πυραμίδα με χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα. Μάλιστα, προφανώς σκεπτόμενη ότι ο απατεώνας επιχειρηματίας δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, συνέχιζε ως σήμερα τη... δουλειά! Όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, ή, πιο σωστά για την περίπτωσή μας, χωρίς τον εκκαθαριστή των ταμείων, ο οποίος ανακάλυψε την απάτη και τώρα την ενάγει για συνέργια στο αδίκημα.

Ο εκκαθαριστής των ταμείων του αμερικανού απατεώνα Μπέρναρντ Μάντοφ ζήτησε χθες τη δίωξη της αυστριακής τραπεζίτου Σόνια Κον, η οποία κατηγορείται ως συνεργός στη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική απάτη της ιστορίας, και επιδιώκει να ανακτήσει από εκείνη 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Κον, ιδρύτρια της αυστριακής τράπεζας Medici, κατηγορείται ότι "για περισσότερα από είκοσι χρόνια ενορχήστρωσε μία τεράστια παράνομη δολοπλοκία προκειμένου να εκμεταλλευθεί την προνομιακή σχέση της με τον Μπέρναρντ Μάντοφ και να τροφοδοτήσει με κεφάλαια ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε άλλους την τεράστια πυραμιδοειδή απάτη του."
Οι παράνομες δραστηριότητες της Κον άρχισαν όταν συνάντησε τον Μάντοφ το 1985 στη Νέα Υόρκη, διευκρινίζεται, και "συνεχίζονται", σύμφωνα με τη μήνυση.
"Η συνολική απώλεια από την πυραμιδική απάτη υπολογίζεται στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές καταθέσεις επενδυτών και χωρίς τη βοήθεια της κ. Κον σε αυτήν την απάτη δεν θα είχε μπορέσει να συνεχίσει για τόσο πολύ", αναφέρεται στο πόρισμα-.
Ο εκκαθαριστής ζητά τώρα τα χρήματα πίσω!

Σχόλια