Στο wikileaks και το ελληνικό χρέος!

ΚΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΜΕΝΤ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

«Ενας πολιτικός ηθοποιός» είναι ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αποφασισμένος να υπονομεύσει τη διεθνή διπλωματία θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτονται έγγραφα που αφορούν το... ελληνικό χρέος και την άνοδο των σπρεντς! ...

«Δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν κάνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π. Τζ. Κρόουλι και συνέχισε: «Είναι ένας πολιτικός ηθοποιός. Εχει πολιτική ατζέντα». «Προσπαθεί να υπονομεύσει το διεθνές σύστημα που σε εμάς παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ουσιαστικά με άλλες κυβερνήσεις και να εργαστούμε σε πολύπλευρα ζητήματα και πάνω σε μια διμερή βάση να βοηθήσουμε στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών θεμάτων», πρόσθεσε ο Κροούλι.

Το ελληνικό χρέος στο wikileaks
Την ίδια στιγμή, το WikiLeaks αποκτά, όλο και περισσότερο, ελληνικό ενδιαφέρον!
Σε συζήτηση μεταξύ του Αμερικανού πρέσβη στο Λονδίνο Λ. Σούσμαν και του κυβερνήτη της Βρετανικής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Κινγκ (16/2/2010) ο δεύτερος διατυπώνει την άποψη ότι Γερμανία και Γαλλία θα χρησιμοποιήσουν την ελληνική οικονομική κρίση για να συγκεντρώσουν περισσότερη εξουσία στην Ε.Ε. και να «εξετάσουν, αν όχι να ασκήσουν έλεγχο, στους λογαριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης». Αυτά πολύ πριν του Μνημονίου.
Αλλά ο Βρετανός τραπεζίτης λέει και κάτι άλλο που είναι ακόμη πιο σημαντικό: «Η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος» γιατί δεν θα ρισκάρουν χρεοκοπία της Ελλάδας και υποτίμηση του ευρώ. «Η επιτυχία της νομισματικής ένωσης έχει υπονομευτεί».
Όπως επισημαίνει, σε σχόλιό του, στην "Ελευθεροτυπία", ο Γ. Μπ., "αυτά, ακόμη και αν δεν τα ήξερε η ελληνική κυβέρνηση, έπρεπε να τα είχε υπολογίσει. Και όχι να δέχεται την τελευταία στιγμή και χωρίς αξιοπρεπή διαπραγμάτευση έπειτα από τρεις μήνες το Μνημόνιο. Μπορούσαμε να πάρουμε χρήμα με πολύ μικρότερο κόστος".

Και νέες αποκαλύψεις
Η WikiLeaks βρίσκεται στη διαδικασία να κυκλοφορήσει περισσότερα από 250.000 απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, η πλειονότητα των οποίων αφορούν κυρίως διεργασίες των τελευταίων χρόνων με άλλες χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με σφοδρότητα τη WikiLeaks, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως αφοσιωμένη στο έργο της αποκάλυψης κυβερνητικών μυστικών με τη δημοσίευση των σχετικών εγγράφων.

Σχόλια