Με 1,5 τόνο χρυσό απέδρασε από την Τυνησία η Λεϊλά

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LE MONDE

tinisia_mpen_ali_leila_01

“Φορτωμένη” έφυγε από την Τυνησία η “πρώτη κυρία” της χώρας. Η Λεϊλά Τραμπελζί είχε στις αποσκευές της χρυσό, βάρους ενάμιση τόνου (αξίας 45 εκατ. ευρώ), όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λε Μοντ».

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της γαλλικής προεδρίας. Αναφέρει, λοιπόν, πώς το χρυσάφι η κυρία Λεϊλά το πήρε από την Κεντρική Τράπεζα της Τυνησίας. Από την τράπεζα, πάντως, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι πληροφορίες.
Τα στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του ανατραπέντος προέδρου δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας (δεν έχει μεγάλες αλλαγές από αυτήν του Μπεν Αλί).
Η κυρία Λεϊλά, δεύτερη σύζυγος του ανατραπέντος προέδρου και πρώην κομμώτρια, παντρεύτηκε τον Μπεν Αλί το 1992 και άμεση προτεραιότητά της ήταν να απομακρύνει από το προσκήνιο τον μέχρι τότε πανίσχυρο αδελφό του προέδρου Χαμπίμπ. Τα δέκα αδέρφια της εμπλέκονται σε δουλειές και σε προμήθειες με το κράτος.
Η περιουσία της Λεϊλά υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται σε τράπεζες του Ντουμπάι και της Μάλτας.

Σχόλια