Καλά κρατούν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία

Δεύτερη μέρα ταραχών στην Κωνσταντινούπολη. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και τεθωρακισμένα οχήματα. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους στην τουρκική πόλη.
Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και τεθωρακισμένα οχήματα για δεύτερη συνεχή ημέρα για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ολοκληρώνουν σήμερα τις ετήσιες γενικές τους συνελεύσεις στην Κωνσταντινούπολη.
Οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν με περίπου 300 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Πανγκάλτι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, φωνάζοντας. «Εξω το ΔΝΤ, αυτός ο κόσμος μας ανήκει» και προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες των δύο διεθνών οικονομικών οργανισμών, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον τόπο της συγκέντρωσης .
Οι διαδηλωτές, που προέρχονταν από οργανώσεις της άκρας αριστεράς και φορούσαν μάσκες, απάντησαν στις δυνάμεις ασφαλείας πετώντας πέτρες και μεταλλικές μπίλιες που εκτόξευαν με σφεντόνες. Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις.

Σχόλια