Ταυτοποιήθηκε μέσω τεστ DNA η σορός του Τσαουσέσκου

Κι όμως, δεκάδες προσκυνούν τον τάφο
του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι...
Στον πρώην δικάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει η σορός που εξετάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία της χώρας μετά την εκταφή της τον περασμένο Ιούλιο στο νεκροταφείο του Βουκουρεστίου, μετέδωσε το πρακτορείο Mediafax. Την εκταφή είχαν ζητήσει μέλη της οικογένειας του πρώην δικτάτορα, καθώς αμφισβητούν ότι είχαν ενταφιαστεί εκεί ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου. Οι σοροί
θα επανενταφιαστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων του γενετικού υλικού.
«Συνέκρινα το DNA της σορού με δείγματα από τον αδελφό του Τσαουσέσκου και από τον γιο του Βαλεντίν», ανέφερε ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των τεστ DNA, ο διευθυντής του Εθνικού Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου, Νταν Ντερμένγκιου. «Αν υπήρχαν δείγματα DNA του Νικολάε Τσαουσέσκου από την εποχή που ζούσε, θα είμαστε απολύτως σίγουροι», διευκρίνισε, «όμως και από τις αναλύσεις που κάναμε με δείγματα από τον αδελφό και τον γιο του δείχνουν ότι πρόκειται για τον Τσαουσέσκου».
Όσο για τη σύζυγο του Ελενα, της οποίας η σορός επίσης εξετάστηκε, αρκέστηκε να πει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να γίνει σύγκριση σε αυτή τη φάση.
Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Βαλεντίν Τσαουσέσκου -το μόνο εν ζωή από τα τρία παιδιά του πρώην δικτάτορα- τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν διαθέτει καμιά επίσημη πληροφορία για τα αποτελέσματα του τεστ DNA».

Σχόλια